Strona główna
Serdecznie witamy! break

Jadłospis

 

 

                                JADŁOSPIS                                                                                           

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

   15.05.2023

 

PONIEDZIAŁEK

Kakao(1,6),herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), polędwica sopocka,  kiełki, pomidor, miód, jabłko

Zupa pieczarkowa z makaronem(1,2), pulpety gotowane w sosie pomidorowym(2,3), ziemniaki z koperkiem, sałata mix z sosem winegret, sok 100% multiwitamina

Kaszka kukurydziana z musem truskawkowym(2,6) , banan w kawałku

 

    16.05.2023

 

WTOREK

 

Kawa zbożowa z mlekiem (2,6),herbata wiśniowa, pieczywo mieszane z

masłem(2,6,10), ogórek zielony ze szczypiorkiem(3), pasztecik kremowy, sałata masłowa, gruszka

Zupa marchwianka na mięsie z zieleniną(1,2), łazanki z kapustą i kiełbasą(2,3,6), melon, kiwi w kawałku, sok 100% pomarańczowy

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta mięsna z warzywami i pestkami słonecznika,  papryka czerwona,

  17.05.2023

 

ŚRODA

Kawa z mlekiem(2,6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), szynka biała, papryka czerwona, miod, arbuz

Zupa ryżowa z zieleniną(1,2), kotlet drobiowy z pieca(2,3) ziemniaki z koperkiem, mizeria(6), woda z cytryną

Baton pszenny z masłem(2,6), miód, mleko(6), jabko

   18.05.2023

 

CZWARTEK

Płatki zbożowe na mleku(2,6),herbata żurawinowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), serek almette ziołowy(6), polędwica z kurczaka , dżem wiśniowy,  rzodkiewka, banan

Kapuśniak z kapusty młodej z zieleniną(1,2), udko drobiowe duszone w warzywach, ryż na sypko(2), marchewka w kawałku, sok 100% jabłkowy

Pieczywo chrupkie(2), powidła węgierkowe, mleko(6), owoc

    19.05.2023

 

PIĄTEK

 

Kawa zbożowa z mlekiem(2,6),herbata żurawinowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10),  jajecznica ze szczypiorkiem(3), wędlina papryka kolorowa, jabłko

Zupa grochowa(1,2), racuchy drożdżowe z polewą jogurtowo-twarogową(2,3,6), sałatka owocowa(banan, kiwi, arbuz), sok 100%

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta z makreli w sosie pomidorowym, ogórek małosolny, kiełki brokuła

 

 

Do przygotowania potraw używane są następujące przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy,zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano, tymianek, majeranek, sól z potasem i magnezem, kwasek cytrynowy, cukier trzcinowy

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka jaj, gorczycy, soi i selera.

Alergeny:

1.seler, 2.produkty zbożowe- gluten, 3.jaja, 4.ryby, 5.łubin, 6.mleko i jego przetwory, 7.mięczaki, 8.gorczyca,musztarda, 9.orzechy ziemne, 10.ziarno sezamowe, 11.skorupiaki, 12.soja, 13.dwutlenek siarki, 14.orzechy

DO KAŻDEGO POSIŁKU PODAWANA JEST WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

 

Jadłospis może ulec zmianie.

                         

 

 


« Powrót

Przedszkole nr 1 w Złotowie

ul. Grochowskiego 14, 77-400 Złotów
NIP: 767-169-88-76
tel. +48 67 263 3358
E-mail: p1@przedszkola-zlotow.pl