Strona główna
Serdecznie witamy! break

Jadłospis

 

JADŁOSPIS

 

nj

 

JADŁOSPIS

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

  14.01.2019

 

PONIEDZIAŁEK

Kawa zbożowa z mlekiem,(2,6),herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10),wędlina,pomidor dżem wiśniowy, banan

Zupa jarzynowa na kurczaku z zieleniną(1), ryż na sypko z musem jabłkowym i cynamonem(2,6), marchewka w kawałku,  sok naturalny 100%

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta drobiowa z pietruszką i warzywami, ogórek kiszony

 

 15.01.2019

 

WTOREK

 

Kawa zbożowa z mlekiem(2,6),herbata żurawinowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pieczeń wieprzowa,rzodkiewka, kiełki słonecznika, miód, jabłko

Rosół z makaronem  i zieleniną(1),kotlet z fileta drobiowego(2,3), ziemniaki z koperkiem, sałata z sosem jogurtowym(6),  sok 100%

Budyń waniliowy z musem truskawkowym(2,6)

  16.01.2019

 

ŚRODA

Kawa zbożowa z mlekiem, (2,6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), twarożek ze szczypiorkiem(6), dżem malinowy, pasztecik, klementynka

Zupa grochowa na mięsie z zieleniną(1), racuszki drożdżowe z jabłkiem (2,3,6), marchewka, kiwi w kawałku, sok 100% multiwitamina

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), szynka biała, ogórek zielony,

  17.01.2019

 

CZWARTEK

Kawa zbożowa na mleku(2,6), herbata owocowa saga, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10),pasta z jaj i pietruszki(3), papryka czerwona, miód, jabłko

Zupa porowa z kaszką kukurydzianą(1), gulasz wieprzowy w sosie własnym z warzywami, ziemniaki z koperkiem, mix sałat w sosie winegret,   sok100% pomarańczowy

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), makrela w sosie pomidorowym z cebulką(4), ogórek kiszony,

  18.01.2019

 

PIĄTEK

 

Kawa zbożowa z mlekiem (2,6),herbata wiśniowa, pieczywo mieszane z

masłem(2,6,10), kiełbasa szynkowa,pomidor, sałata lodowa drobno krojona, banan

Barszcz ukraiński(1), kopytka ziemniaczane(2,3), kapusta kiszona zasmażana, marchewka, jabłko w kawałku, sok naturalny pomarańczowy

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta z wędliny z chrzanem i warzywami, biała rzodkiew

 

Do przygotowania potraw używane są następujące przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy,zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano, tymianek, majeranek, sól z potasem i magnezem, kwasek cytrynowy, cukier trzcinowy

 

Alergeny:

1.seler, 2.produkty zbożowe- gluten, 3.jaja, 4.ryby, 5.łubin, 6.mleko i jego przetwory, 7.mięczaki, 8.gorczyca,musztarda, 9.orzechy ziemne, 10.ziarno sezamowe, 11.skorupiaki, 12.soja, 13.dwutlenek siarki, 14.orzechy

 

                                      DO KAŻDEGO POSIŁKU PODAWANA JEST WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

                                                                       JADŁOSPIS MOŻE ULEDZ ZMIANIE.

 

                         

 


« Powrót

Przedszkole nr 1 w Złotowie

ul. Grochowskiego 14, 77-400 Złotów
NIP: 767-169-88-76
tel. +48 67 263 3358
E-mail: p1@przedszkola-zlotow.pl