Strona główna
Serdecznie witamy! break

Jadłospis

 

JADŁOSPIS

 

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

  13.05.2019

 

PONIEDZIAŁEK

Kakao(1,6),herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), twarożek z rzodkiewką(6) pomidor, miód, banan

Zupa ogórkowa z ziemniakami i zieleniną(1), spaghetti z mięsem mielonym, makaron świderki(2,3), surówka z selera i jabłka(1), marchewka w kawałku, sok naturalny 100%

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), wędlina drobiowa, papryka czerwona, kiełki słonecznika

 

 14.05.2019

 

WTOREK

 

Kluseczki lane na mleku(2,3,6),herbata żurawinowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), serek malinowy(6), kiełbasa żywiecka parzona, mus jabłkowy, klementynka

Zupa ryżowa  z zieleniną(1),nuggetsy z fileta drobiowego(2,3), ziemniaki z koperkiem, sałatka z pomidora z cebulką w sosie jogurtowym(6), woda z cytryną

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta mięsna z warzywami i chrzanem, kiełki mix, rzodkiewka

  15.05.2019

 

ŚRODA

Mleko(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), ser żółty(6), pomidor ze szczypiorkiem, sałata lodowa, powidła węgierkowe, jabłko

Zupa fasolowa na mięsie z zieleniną(1), kaszka kus-kus na sypko z polewą truskawkowo-bananową z kiwi(2), marchewka w kawałku,  sok 100% multiwitamina

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasztet zapiekany, ogórek kwaszony, por drobno krojony

  16.05.2018

 

CZWARTEK

Kawa zbożowa z mlekiem(2,6), herbata owocowa saga, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), parówka na ciepło, ketchup,  gruszka

Zupa wiosenna z kapusty młodej(1), gulasz wieprzowy w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, sałatka z buraczków z cebulką, marchewka tarta, kompot wieloowocowy

Bułka paryska z masłem(2,6), miód,  mleko(6), banan

  17.05.2019

 

PIĄTEK

 

Kawa zbożowa z mlekiem (2,6),herbata wiśniowa, pieczywo mieszane z

masłem(2,6,10) jajko gotowane ze szczypiorkiem(3), wędlina,  ogórek zielony, rzodkiewka, jabłko

Krupnik z ziemniakami i zieleniną(1,2), ryba w cieście(2,3,4), sos pomidorowy, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, kompot

Ciasteczka zbożowe(2,3), mleko(6), klementynka

 

Do przygotowania potraw używane są następujące przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy,zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano, tymianek, majeranek, sól z potasem i magnezem, kwasek cytrynowy, cukier trzcinowy

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu mleka, jaj, selera, gorczycy, soi.

Alergeny:

1.seler, 2.produkty zbożowe- gluten, 3.jaja, 4.ryby, 5.łubin, 6.mleko i jego przetwory, 7.mięczaki, 8.gorczyca,musztarda, 9.orzechy ziemne, 10.ziarno sezamowe, 11.skorupiaki, 12.soja, 13.dwutlenek siarki, 14.orzechy

 

                                      DO KAŻDEGO POSIŁKU PODAWANA JEST WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

                                                                       JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

 

                         

 


« Powrót

Przedszkole nr 1 w Złotowie

ul. Grochowskiego 14, 77-400 Złotów
NIP: 767-169-88-76
tel. +48 67 263 3358
E-mail: p1@przedszkola-zlotow.pl