Strona główna
Serdecznie witamy! break

Jadłospis

 

 

 

JADŁOSPIS

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

O krojonaOBIAD

 

PODWIECZOREK

  10.02.2020

 

PONIEDZIAŁEK

Kawa zbożowa z mlekiem(2,6),herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10),kiełbasa krakowska sucha,rzodkiewka, miód, banan

Zupa fasolowa na kurczaku z zieleniną(1),ryż na sypko z musem jabłkowym i sosem waniliowym(2,3,6),marchewka, melon w kawałku, sok 100%

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta mięsna z chrzanem i warzywami, pomidor, kiełki słonecznika

 

 11.02.2020

 

WTOREK

 

Kakao(1,6),herbata żurawinowa, pieczywo mieszane(bułka śniadaniowa)z masłem(2,6,10),ser żółty(6), wędlina z indyka, papryka kolorowa, jabłko

Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną(1,2,3),bitki duszone w sosie własnym(2), ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej z żurawiną, woda z cytryną

Budyń śmietankowy z musem owocowym (2,6), banan

  12.02.2020

 

ŚRODA

Kawa(1,6), herbata owocowa,  pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), szynka gotowana, pomidor, sałata roszponka, klementynka

Zupa gulaszowa z kluseczkami śląskimi(2,3), makaron z twarogiem(2,3,6), sos truskawkowy, kiwi w kawałku, sok 100% pomarańczowy

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta z makreli wędzonej z cebulką(4), ogórek kiszony, kiełki brokuła

 

  13.02.2020

 

CZWARTEK

Płatki zbożowe na mleku(2,6), herbata owocowa saga, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10),serek homogenizowany(6), pasztet zapiekany, miód,  rzodkiewka, jabłko

Zupa porowa z kaszką kukurydzianą(1,2), nuggetsy z fileta z pieca(2,3), ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa z sosem jogurtowym z pestkami słonecznika(6), sok 100% pomarańczowy

Bułka mleczna  z masłem (2,6), mleko lub kawa inka(2,6), sałatka owocowa

   14.02.2020

 

PIĄTEK

 

Kawa zbożowa z mlekiem (2,6),herbata wiśniowa, pieczywo mieszane z

masłem(2,6,10), parówka na ciepło, ketchup, ogórek zielony,  jabłko

Barszcz czerwony na kurczaku z zieleniną(1), placuszki ziemniaczane z polewą(2,3,6), surówka z pory,jabłka i marchewki,  woda z cytryną

Herbata, bawarka, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta z jaj i wędliny z koperkiem, seler naciowy

 

Do przygotowania potraw używane są następujące przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy,zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano, tymianek, majeranek, sól z potasem i magnezem, kwasek cytrynowy, cukier trzcinowy

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka jaj, gorczycy, soi i selera.

Alergeny:

1.seler, 2.produkty zbożowe- gluten, 3.jaja, 4.ryby, 5.łubin, 6.mleko i jego przetwory, 7.mięczaki, 8.gorczyca,musztarda, 9.orzechy ziemne, 10.ziarno sezamowe, 11.skorupiaki, 12.soja, 13.dwutlenek siarki, 14.orzechy

DO KAŻDEGO POSIŁKU PODAWANA JEST WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

 

Jadłospis może ulec zmianie.

                         

 


« Powrót

Przedszkole nr 1 w Złotowie

ul. Grochowskiego 14, 77-400 Złotów
NIP: 767-169-88-76
tel. +48 67 263 3358
E-mail: p1@przedszkola-zlotow.pl