Strona główna
Serdecznie witamy! break

Jadłospis

 

JADŁOSPIS

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

  10.06.2019

 

PONIEDZIAŁEK

Kakao(1,6),herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), twarożek ze szczypiorkiem(6), rzodkiewka, wędlina, dżem wiśniowy, banan

Rosół z makaronem(2,3) i zieleniną(1), pulpety mielone w sosie pomidorowym(2,3), ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty młodej z marchewką, woda z cytryną

Budyń waniliowy z musem truskawkowym(2,6)

 

 11.06.2019

 

WTOREK

 

Kawa zbożowa z mlekiem(2,6),herbata żurawinowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), szynka wieprzowa, ogórek zielony, miód, jabłko

Zupa kalafiorowa z ziemniakami  na mięsie(1), makaron z twarogiem i truskawkami w sosie jogurtowym(2,3,6), sok 100% pomarańczowy

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta z wędliny i jajka z  chrzanem, papryka czerwona

  12.06.2019

 

ŚRODA

Kawa zbożowa z mlekiem(2,6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, wędlina,  jabłko

Krupnik z ziemniakami i zieleniną(1), ryba -miruna duszona(2,4), ziemniaki z koperkiem, sos pomidorowy, surówka z pora i jabłka, sok 100% multiwitamina

Bułka z masłem(2,6), powidła węgierkowe, mleko(6)

  13.06.2018

 

CZWARTEK

Kaszka kukurydziana  na  mleku(2,6), herbata owocowa saga, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), serek malinowy(6),pasztet pieczony, seler naciowy, arbuz

Zupa selerowa z kluseczkami lanymi(1,2,3), kotlet schabowy drobiowy duszony(2,3), ziemniaki z koperkiem ,mizeria(6),  kompot wieloowocowy

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), róg obfitości, ogórek kiszony, sałata lodowa

  14.06.2019

 

PIĄTEK

 

Kawa zbożowa z mlekiem (2,6),herbata wiśniowa, pieczywo mieszane z

masłem(2,6,10), parówka na ciepło, ketchup, truskawki

Barszcz ukraiński z ziemniakami na kurczaku(1,6), racuszki z musem jabłkowym(2,3), marchewka, kiwi w kawałku,  kompot wieloowocowy

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta mięsna z warzywami,  , pomidor

 

 

Do przygotowania potraw używane są następujące przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy,zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano, tymianek, majeranek, sól z potasem i magnezem, kwasek cytrynowy, cukier trzcinowy

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu mleka, jaj, selera, gorczycy, soi.

Alergeny:

1.seler, 2.produkty zbożowe- gluten, 3.jaja, 4.ryby, 5.łubin, 6.mleko i jego przetwory, 7.mięczaki, 8.gorczyca,musztarda, 9.orzechy ziemne, 10.ziarno sezamowe, 11.skorupiaki, 12.soja, 13.dwutlenek siarki, 14.orzechy

 

                                      DO KAŻDEGO POSIŁKU PODAWANA JEST WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

                                                                       JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

 

                         

 


« Powrót

Przedszkole nr 1 w Złotowie

ul. Grochowskiego 14, 77-400 Złotów
NIP: 767-169-88-76
tel. +48 67 263 3358
E-mail: p1@przedszkola-zlotow.pl