Strona główna
Serdecznie witamy! break

Jadłospis

 

JADŁOSPIS

 

nj

 

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

  25.03.2019

 

PONIEDZIAŁEK

Kakao,(2,6),herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), kiełbasa krakowska sucha, pomidor, ogórek kiszony, miód,  jabłko

Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną(1), spaghetti z mięsem mielonym, sos pomidorowy, makaron świderki, surówka z selera naciowego z sosem czosnkowym, kompot

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), jajko gotowane ze szczypiorkiem(3), sałata, papryka czerwona

 

  26.03.2019

 

WTOREK

 

Kawa zbożowa z mlekiem(2,6),herbata żurawinowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasztet drobiowy, ogórek zielony, por drobno krojony, dżem wiśniowy, jabłko

Zupa ryżowa z pietruszką(1), udko z kurczaka duszone w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi i jabłka, kompot  wieloowocowy,  

Bułka z masłem(2,6,10), powidła śliwkowe,  mleko(6), banan w kawałku

  27.03.2019

 

ŚRODA

Kawa zbożowa z mlekiem, (2,6), herbata owocowa,  pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), parówka na ciepło, ketchup łagodny, klementynka

Barszcz czerwony z ziemniakami na mięsie(1), pierogi leniwe z twarogu z bułką tartą(2,3,6), marchewka, kiwi w kawałku, sok pomarańczowy

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), szynka gotowana, pomidor, kiełki rzodkiewki

   28.03.2019

 

CZWARTEK

Kawa zbożowa na mleku(2,6), herbata owocowa saga, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), ser żółty(6), pomidor, rzodkiewka, jabłko

Zupa z fasolki szparagowej(1), z zieleniną,  gulasz wieprzowy w sosie własnym, kasza kus-kus na sypko(2) surówka wielowarzywna, woda z cytryną

Kisiel pomarańczowy z sosem waniliowym(2,6), banan

   29.03.2019

 

PIĄTEK

 

Płatki zbożowe na mleku(2,6),herbata wiśniowa,pieczywo mieszane z

masłem(2,6,10), twarożek  ze szczypiorkiem(6), wędlina , dżem brzoskwiniowy,  jabłko

Rosół z makaronem(1,2), pulpety gotowane(2,3), sos pomidorowy(2), ziemniaki z koperkiem,  kompot wieloowocowy

Herbata, bawarka, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), filet z makreli w sosie własnym(4), z cebulką, papryka kolorowa

 

Do przygotowania potraw używane są następujące przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy,zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano, tymianek, majeranek, sól z potasem i magnezem, kwasek cytrynowy, cukier trzcinowy

 

Alergeny:

1.seler, 2.produkty zbożowe- gluten, 3.jaja, 4.ryby, 5.łubin, 6.mleko i jego przetwory, 7.mięczaki, 8.gorczyca,musztarda, 9.orzechy ziemne, 10.ziarno sezamowe, 11.skorupiaki, 12.soja, 13.dwutlenek siarki, 14.orzechy

 

                                      DO KAŻDEGO POSIŁKU PODAWANA JEST WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

                                                                       JADŁOSPIS MOŻE ULEDZ ZMIANIE.

 

                         

 


« Powrót

Przedszkole nr 1 w Złotowie

ul. Grochowskiego 14, 77-400 Złotów
NIP: 767-169-88-76
tel. +48 67 263 3358
E-mail: p1@przedszkola-zlotow.pl