Strona główna
Serdecznie witamy! break

Jadłospis

 

JADŁOSPIS

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

    23.11.2020

 

PONIEDZIAŁEK

Kakao(1,6),herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), polędwica sopocka parzona, pomidor ze szczypiorkiem , jabłko

Zupa porowa z kaszka kukurydzianą(1,2),kotlet mielony duszony z pieca(2,3), ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa z sosem winegret,  woda z cytryną

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta jajeczna(4), seler naciowy, pestki dyni,  

 

   24.11.2020

 

WTOREK

 

Kawa zbożowa z mlekiem(2,6),herbata żurawinowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), ser żółty(6), papryka czerwona, ogórek zielony, banan

Barszcz ukraiński z ziemniakami na mięsie (1), naleśniki z twarogiem i dżemem(2,3,6), klementynka, sok 100% jabłkowy

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), szynka drobiowa, sałata rukola

   25.11.2020

 

ŚRODA

Kawa zbożowa z mlekiem(2,6), herbata owocowa,  pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), kiełbasa krakowska parzona, pomidor, kiełki słonecznika, jabłko

Zupa pomidorowa z ryżem(1,2), filet z kurczaka duszony z pieca(2,3), ziemniaki z koperkiem, mizeria(6), sok 100% pomarańczowy

Budyń waniliowy musem truskawkowym, jabłko w plasterkach

    26.11.2020

 

CZWARTEK

Płatki owsiane na mleku z suszoną morelą(2,6), herbata owocowa saga, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), serek topiony Hochland(6), wędlina, sałata lodowa, miód, klementynka

Gulasz wieprzowy duszony w sosie własnym(2), ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i cebulką , woda z cytryną

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta z makreli w sosie pomidorowym(4) z cebulką i porem drobno krojonym

    27.11.2020

 

PIĄTEK

 

Kawa zbożowa z mlekiem (2,6),herbata wiśniowa, pieczywo mieszane z

masłem(2,6,10), wędlina pomidor, kiełki brokuła, jabłko

Zupa marchwianka na mięsie(1), placki ziemniaczane z sosem jogurtowym(2,3,6), kiwi , marchewka w kawałku, sok 100% multiwitamina

 

Ciasto drożdżowe z kruszonką(2,3,6), banan,  mleko(6)

 

Do przygotowania potraw używane są następujące przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy,zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano, tymianek, majeranek, sól z potasem i magnezem, kwasek cytrynowy, cukier trzcinowy

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka jaj, gorczycy, soi i selera.

Alergeny:

1.seler, 2.produkty zbożowe- gluten, 3.jaja, 4.ryby, 5.łubin, 6.mleko i jego przetwory, 7.mięczaki, 8.gorczyca,musztarda, 9.orzechy ziemne, 10.ziarno sezamowe, 11.skorupiaki, 12.soja, 13.dwutlenek siarki, 14.orzechy

DO KAŻDEGO POSIŁKU PODAWANA JEST WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

 

Jadłospis może ulec zmianie.

                         

 


« Powrót

Przedszkole nr 1 w Złotowie

ul. Grochowskiego 14, 77-400 Złotów
NIP: 767-169-88-76
tel. +48 67 263 3358
E-mail: p1@przedszkola-zlotow.pl