Strona główna
Serdecznie witamy! break

Jadłospis

 

JADŁOSPIS

 

 

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

   21.09.2020

 

PONIEDZIAŁEK

Kawa zbożowa z mlekiem,(2,6),herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10) kiełbasa krakowska sucha, ogórek zielony, kiełki rzodkiewki, gruszka

Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami na kurczaku z zieleniną(1,2), ryż na sypko z musem jabłkowym(2) marchewka w kawałku ,sok naturalny 100%

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta z jaj z pietruszką(3), pomidor

 

   22.09.2020

 

WTOREK

 

Płatki zbożowe z mlekiem(2,6),herbata żurawinowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6),wędlina,  sałata lodowa,  serek truskawkowy(6),  miód, jabłko

Zupa pieczarkowa z makaronem(2,3), kotlet z fileta drobiowego (2,3), ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka,   woda z cytryną

Kisiel żurawinowy z polewą waniliową, banan

   23.09.2020

 

ŚRODA

Kawa zbożowa z mlekiem (2,6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), kiełbasa szynkowa, pomidor ze szczypiorkiem,  kiełki brokuła, nektarynka

Zupa z soczewicy  na mięsie z   zieleniną(2), makaron  z twarogiem i musem truskawkowym (2,6), marchewka, kiwi w kawałku, sok 100% multiwitamina

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta z makreli wędzonej(4), z cebulką, ogórek kiszony

   24.09.2020

 

CZWARTEK

Kakao(1,6), herbata owocowa saga, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), filet maślany z indyka, rzodkiewka, papryka czerwona, dżem truskawkowy, śliwka

Zupa ogórkowa (1,2), gulasz wieprzowy w sosie własnym, kasza jęczmienna na sypko(1), sałatka z buraczków czerwonych z cebulką,   sok 100%

Kefir owocowy(6), chrupki zbożowe(2,3), banan w kawałku

   25.09.2020

 

PIĄTEK

 

Kawa zbożowa z mlekiem (2,6),herbata wiśniowa, pieczywo mieszane z

masłem(2,6,10), ser żółty(6), pomidor, sałata roszponka, miód,jabłko

Zupa porowa z kaszką kukurydzianą(1), jajko na parze(3), ziemniaki z koperkiem , mizeria(6), sok naturalny pomarańczowy

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10),wędlina-,,Kaziuk’’, biała rzodkiew

 

Do przygotowania potraw używane są następujące przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy,zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano, tymianek, majeranek, sól z potasem i magnezem, kwasek cytrynowy, cukier trzcinowy

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka jaj, gorczycy, soi i selera.

Alergeny:

1.seler, 2.produkty zbożowe- gluten, 3.jaja, 4.ryby, 5.łubin, 6.mleko i jego przetwory, 7.mięczaki, 8.gorczyca,musztarda, 9.orzechy ziemne, 10.ziarno sezamowe, 11.skorupiaki, 12.soja, 13.dwutlenek siarki, 14.orzechy

DO KAŻDEGO POSIŁKU PODAWANA JEST WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

 

Jadłospis może ulec zmianie.

                         

 


« Powrót

Przedszkole nr 1 w Złotowie

ul. Grochowskiego 14, 77-400 Złotów
NIP: 767-169-88-76
tel. +48 67 263 3358
E-mail: p1@przedszkola-zlotow.pl