Strona główna
Serdecznie witamy! break

Jadłospis

 

 

JADŁOSPIS

 

 

DATA

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

16.09.2019

 

PONIEDZIAŁEK

Kawa zbożowa z mlekiem(2,6),herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10),wędlina z indyka, ogórek zielony, arbuz

Krupnik na kurczaku z zieleniną(1,2), karkówka duszona w warzywach, ziemniaki z koperkiem,  sok pomarańczowy 100%,

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta z jaj z papryką czerwoną,(3),pomidor ze szczypiorkiem

 

17.09.2019

 

WTOREK

 

Kakao(1,6) herbata owocowa, pieczywo mieszane(bułka śniadaniowa) z masłem (2,6,10), twarożek ze szczypiorkiem,(6), rzodkiewka, dżem wiśniowy, jabłko

Zupa jarzynowa z zieleniną(1) na mięsie, ryż  na sypko z musem truskawkowym, marchewka, gruszka w kawałku, sok naturalny 100%

Herbata, bawarka(6),pieczywo mieszane z masłem(2,5,10), wędlina szynkowa, ogórek kiszony, sałata lub por drobno krojony

 

18.09.2019

 

      ŚRODA

Płatki  zbożowe z mlekiem(2,6),herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasztecik drobiowy z pietruszką, miód,  nektarynka

Zupa pomidorowa z makaronem i pietruszką(1,2), kotlet schabowy duszony(2,3)ziemniaki z koperkiem, sałata z sosem jogurtowym(6), woda z cytryną

Chlebek ryżowy ze słonecznikiem, bawarka(6), banan

 

19.09.2019

 

   CZWARTEK

Kawa zbożowa z mlekiem(2,6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), szynka biała, pomidor, powidła śliwkowe, jabłko

Zupa pieczarkowa z kluseczkami lanymi(1,2,3,6) i zieleniną, udko duszone w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi i ananasa z pestkami dyni,  sok pomarańczowy 100%

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta z makreli w sosie pomidorowym z cebulką, ogórek kiszony

 

20.09.2019

 

      PIĄTEK

Kawa zbożowa z mlekiem(2,6), herbata żurawinowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), parówka na ciepło, ketchup, musztarda, banan

Zupa fasolowa na mięsie z ziemniakami i zieleniną(1), pierogi leniwe z twarogu z sosem jogurtowym(2,3,6), kiwi, nektarynka w kawałku,  woda z cytryną

Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), wędlina drobiowa, pomidor

 

Do przygotowania potraw używane są następujące przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy,zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano, tymianek, majeranek, sól z potasem i magnezem, kwasek cytrynowy, cukier trzcinowy

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu mleka, jaj, selera, gorczycy, soi.

Alergeny:

1.seler, 2.produkty zbożowe- gluten, 3.jaja, 4.ryby, 5.łubin, 6.mleko i jego przetwory, 7.mięczaki, 8.gorczyca,musztarda, 9.orzechy ziemne, 10.ziarno sezamowe, 11.skorupiaki, 12.soja, 13.dwutlenek siarki, 14.orzechy

 

                                      DO KAŻDEGO POSIŁKU PODAWANA JEST WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

                                                                       JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

 

                         

 


« Powrót

Przedszkole nr 1 w Złotowie

ul. Grochowskiego 14, 77-400 Złotów
NIP: 767-169-88-76
tel. +48 67 263 3358
E-mail: p1@przedszkola-zlotow.pl