Przedszkole nr 1
w Złotowie
ul. Grochowskiego 14, 77-400 Złotów
tel. 67 263 3358
e-mail: p1@przedszkola-zlotow.pl
NIP: 767-169-88-76
Jadłospis
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
22.04.2024
PONIEDZIAŁEK |
Kawa zbożowa z mlekiem(1,6),herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), płat szynkowy, pomidor, kiełki rzodkiewki, jabłko |
Zupa ogórkowa z ziemniakami i pietruszką(1), spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym, makaron świderki(2,3)surówka z selera i jabłka(1), sok naturalny 100%, |
Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), jajko gotowanej(3), papryka czerwona |
23.04.2024
WTOREK
|
Kawa z mlekiem(1,6) herbata wiśniowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), parówka na ciepło, papryka czerwona, ketchup, gruszka |
Barszcz ukraiński na kurczaku(1,6), ryż na sypko(2,6), z musem jabłkowym, marchewka, kiwi w kawałku, sok 100% pomarańczowy |
Herbata, bawarka(6), pizza z pieczarkami i kurczakiem(2,3,6) |
24.04.2024
ŚRODA |
Płatki zbożowe na mleku(2,6), herbata owocowa saga, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasztecik drobiowy, sałata roszponka, pomidor, miód, jabłko |
Zupa ryżowa na rosole(1,2), filet drobiowy z pieca, ziemniaki z koperkiem, mix sałat z morelami i pestkami słonecznika z sosem winegret, woda z cytryną |
Kisiel wiśniowy z polewą waniliową, banan
|
25.04.2024
CZWARTEK |
Kakao(1,),herbata żurawinowa, pieczywo mieszane(bułka) z masłem(2,6,10), ser żółty(6) ogórek zielony, sałata lodowa dżem wiśniowy, gruszka |
Zupa gołąbkowa z ziemniakami(1,6), racuszki twarożkiem i polewą jogurtową(2,3,6), melon, sok 100% multiwitamina |
Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), kiełbasa myśliwska, rzodkiewka, sałata masłowa |
26.04.2024
PIĄTEK
|
Kawa z mlekiem(1,6) herbata wiśniowa, pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pomidor ze szczypiorkiem, polędwica z indyka, sałata rukola , banan |
Kapuśniak z kapusty kiszonej(1), kotlety z jaj(2,3),ziemniaki z koperkiem, mizeria(6) sok 100% multiwitamina |
Herbata, bawarka(6), pieczywo mieszane z masłem(2,6,10), pasta z makreli w sosie, papryka czerwona |
Do przygotowania potraw używane są następujące przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy,zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano, tymianek, majeranek, sól z potasem i magnezem, kwasek cytrynowy, cukier trzcinowy
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka jaj, gorczycy, soi i selera.
Alergeny:
1.seler, 2.produkty zbożowe- gluten, 3.jaja, 4.ryby, 5.łubin, 6.mleko i jego przetwory, 7.mięczaki, 8.gorczyca,musztarda, 9.orzechy ziemne, 10.ziarno sezamowe, 11.skorupiaki, 12.soja, 13.dwutlenek siarki, 14.orzechy
DO KAŻDEGO POSIŁKU PODAWANA JEST WODA MINERALNA NIEGAZOWANA
Jadłospis może ulec zmianie.
Przedszkole nr 1 w Złotowie
ul. Grochowskiego 14, 77-400 Złotów